✊trenutnE Žućo fajtE!

Žućo ratuje na više fronti, jedini rat koji opravdava je rat za očuvanje okruženja u kojem živimo i borbu za bolje sutra. Na ovoj stranici možeš uvidjeti s čime se Žućo trenutno fajta...

Obala i more nisu ničije privatno vlasništvo, oni su od svih nas a ponajviše od generacije koje dolaze!

Jeste li znali da je nedavno Lungomare jedna ekipa uz mnoštvo malverzacija pokušala oteti građanima Pule? Žućo je uz sugrađane zakuhao, građani se pobunili i osnivali građansku inicijativu, pokrenuli se u referendumu i prijavili nadležnima. 

Uz građansku inicijativu Inicijativa Za Lungomare, Žućo ne okreće glavu u stranu!

Malo njih zna da je tvornica cementa iz Pule najveći proizvođač cementa na ovom dijelu svijeta. Žućo se pita, da li po cijenu zdravlja građana Pule? U okolici iste često se nadvije sivi oblak prašine, nadležni šute dok Žućo i sugrađani istražuju.

Samo beskrupulozni profiteri stavljaju uvijek svoj profit ispred zajednice, i besramno zalijevaju obalu betonom. Možda ovi genijalci nisu shvatili da turisti dolaze baš zbog te naše predivne obale, a ne njihovih ružnih betonskih apartmana.

Uz građansku inicijativu iz Premanture Žućo ne okreće glavu u stranu!

Žele privatizirati plaže (ili kako oni to fino omotaju, dati u koncesiju), s vremenom zabraniti pristup istim i tako ih oteti nama ali i generacijama koje dolaze. Dovoljno je pogledati preko puta u Italiji gdje moru nema više pristupa, želimo li to i kod nas?

Žućo poput tebe prezire oni koji bacaju smeće u prirodi i pita se koji debil moraš biti da bacas smeće u prirodu od koje zbog turizma ubireš lovu!? Nudijo je i nudi i dfalje nagradu svakom koji prijavi "ljudsko smeće".

U samo godinu dana novi gradonačelnik je od našeg grada napravio pravu pravcatu prčiju, i ne zaustavlja se u svojem pohodu ludosti u devastaciji svega što je zeleno. Radi nemara odgovornih mnoga stabala su oboljela, pa se tom isprikom režu bez milosti. Pula će uskoro od najzelenijeg grada Europe postati grad s najmanje sjene, osim one njena gradonačelnika.