✊trenutnE Žućo fajtE!

Žućo ratuje na više fronti, jedini rat koji opravdava je rat za očuvanje okruženja u kojem živimo i borbu za bolje sutra. Na ovoj stranici možeš uvidjeti s čime se Žućo trenutno fajta...

Malo njih zna da je tvornica cementa iz Pule najveći proizvođač cementa na ovom dijelu svijeta. Žućo se pita, da li po cijenu zdravlja građana Pule? U okolici iste često se nadvije sivi oblak prašine, nadležni šute dok Žućo i sugrađani istražuju.

Jeste li znali da je nedavno Lungomare jedna ekipa uz mnoštvo malverzacija pokušala oteti građanima Pule? Žućo je uz sugrađane zakuhao, građani se pobunili i osnivali građansku inicijativu, pokrenuli se u referendumu i prijavili nadležnima. 

Uz građansku inicijativu Inicijativa Za Lungomare, Žućo ne okreće glavu u stranu!

Obala i more nisu ničije privatno vlasništvo, oni su od svih nas a ponajviše od generacije koje dolaze!

Samo beskrupulozni profiteri stavljaju uvijek svoj profit ispred zajednice, i besramno zalijevaju obalu betonom. Možda ovi genijalci nisu shvatili da turisti dolaze baš zbog te naše predivne obale, a ne njihovih ružnih betonskih apartmana.

Uz građansku inicijativu iz Premanture Žućo ne okreće glavu u stranu!

Žele privatizirati plaže (ili kako oni to fino omotaju, dati u koncesiju), s vremenom zabraniti pristup istim i tako ih oteti nama ali i generacijama koje dolaze. Dovoljno je pogledati preko puta u Italiji gdje moru nema više pristupa, želimo li to i kod nas?

Žućo poput tebe prezire oni koji bacaju smeće u prirodi i pita se koji debil moraš biti da bacas smeće u prirodu od koje zbog turizma ubireš lovu!? Nudijo je i nudi i dfalje nagradu svakom koji prijavi "ljudsko smeće".

U samo godinu dana novi gradonačelnik je od našeg grada napravio pravu pravcatu prčiju, i ne zaustavlja se u svojem pohodu ludosti u devastaciji svega što je zeleno. Radi nemara odgovornih mnoga stabala su oboljela, pa se tom isprikom režu bez milosti. Pula će uskoro od najzelenijeg grada Europe postati grad s najmanje sjene, osim one njena gradonačelnika.

Često smo svjedoci na našim cestama nesavjesnog ponašanja sugrađana gdje otimaju pločnike našim ugroženim skupinama. Žućo nije niti ovog puta okrenuo glavu u stranu, te je postavio tabele upozorenja diljem grada Pule.